Vi var på väg till Maldiverna, spånade på Hawaii, men gjorde en total rockad och valde Sydafrika. Safari har vi pratat om länge, men velat spara det tills det att vi kan ta med oss Melker och att han ska vara så pass stor att han ska få något utbyte utav det. Men vad hindrar egentligen att vi åker en gång själva först?

 

Den 11 augusti lämnar vi land och barn för nio dagar på savannen. Vi landar i Johannesburg och kommer att bo i närheter av Kruger Nationalpark där samtliga safariturer kommer att upplevas. Förutom safari, bushwalks och kvällstrippar (för att verkligen maximera chanerna att få se ”the big five”) så kommer vi att besöka Drakensberg, Blyde River Canyon (världens tredje största canyon), God´s window, Lisabon Falls mm. En dag är fri från inplanerade aktiviteter och vi har möjlighet att välja själva vad vi vill göra (zipline, luftballong, volontärarbete mm)

 

Vi kommer att bo på en 4stjärning lodge med halvpension. Vi lade till en extra slant och uppgraderade till en svit med egen terrass med utsikt över Crocodile River.

 

Vid närmare eftertanke så tror jag inte att vi kunde ha valt en bättre resa som vår bröllopsresa.  Vi är båda alldeles för rastlösa för att bara ligga på stranden och lapa sol. Henrik är mitt livs största äventyr och den här resan kommer säkerligen krydda tillvaron för oss.

 

När vi åker är Melker i princip två år. Vi bestämde tidigt att max 10 dagar ifrån honom är rimligt. Under tiden kommer han att få vara på sommarkollo hos Mammo och Morfarn i Norråker och ha det lajbans. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress