Hittills visste bara våra allra närmsta vänner om att vi genomgått en provrörsbefruktning. Vi hade ännu inte berättat något för våra familjer. Det blev därför ganska besynnerlig stämning under julledigheten när mamma slutade erbjuda glögg, vin etc och började istället servera the. Men det är väl så det är med mammor, kanske har de ett 6e sinne som läser av mellan raderna vad hennes dotter kämpat med under de senaste åren. Så det outtalade blev uttalat och jag mindes hur skönt det var. Redan där och då började jag ifrågasätta varför vi hymlat så mycket med det. I efterhand hade det kanske varit skönare om fler i ens omgivning visste om vad man kämpade med. Jag vill tro åtminstone att man skulle få slippa frågeställningarna om "jaha, är det inte dags snart?" och att folk skulle vara lite mer eftertänksam och varsam med frågor om "hur går det?". Även om det sistnämnda mer är av omtanke än nyfikenhet så tror jag att folk skulle tänka efter en gång eller två innan de börjar lägga sig i.

(null)


På nyårsafton var dagen då vi skulle få göra graviditetstestet. Vi var i Kittelfjäll med våra närmsta vänner och varken Henrik eller jag förmådde oss att sova den natten. När klockan passerade 06:00 smög vi upp och in på toaletten. Vi hade 30 % chans att ägget skulle ha fäst och graviditeten lyckats. Vi var inställda på ett – men reaktionen över att det så snabbt blev ett + visste inga gränser! Vi var gravida, vi hade lyckats! Allt jäkla slit, alla nederlag, alla förbannade hormoner och tårar, besvikelse, sorg och helvete var som bortblåst.

Vi bestämde oss för att berätta för våra vänner efter nyårsmiddagen och så här gjorde vi det:

 

Jag fick fortsätta med vagitorierna och dubbla doser av folsyra. När vi sedan skrevs in på mödravårdscentralen övergick jag till att följa deras rekommendationer.

(null)Kerstin

Så fint, jag blir helt tårögd av att läsa och se videon. Stort grattis till ert kommande, andra, lilla mirakel!

Svar: Tack så mycket, fina Kerstin😘
EMMA-LISA

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress