Vi började potträna Melker när han var fyra månader. Vid åtta månader hände det till och med att han kunde ha en och samma blöja en hel dag. Men när jag sjukskrevs i tre veckor och Henrik blev pappaledig rann allt ur sanden. Det blev helt enkelt för mycket nytt och för mycket att hålla reda på när han abruppt kastades in i bäbis-vardagen - så no hard feelings!
(null)

När vi sedan plockade upp det igen började Melker protestera och vi gav med oss - vi ville inte att det skulle bli en stor grej, utan ta det när han var mogen för det.

I vintras bestämde vi att den här sommaren skulle det få bli. Eftersom vi bor i havsstugan med möjlighet att vara utomhus var planen att han helt enkelt skulle få ränna omkring naken. Vi har haft både toasitts och potta och varje gång han gjorde något som inte blev i blöjan uppmuntrade vi det. Taktiken var att hellre säga "åh visst var det skönt att kissa på gräset" istället för "bravo, va duktig du är!!" Just för att det inte skulle bli en prestation. Men det visade sig att hejarop var vad som funkade för vår kille.
(null)

Men, så fort vi åkte någonstans eller var på bortaplan åkte blöjan på. Till slut så kom insikten om att halva sommaren har ju gått - vi måste ju försöka på riktigt! Och då försvann blöjan helt på dagen och på åkte kalsongen.
Från och med den stunden har han varit blöjfri. Han har varit fenomenal på att säga till när han är kiss/bajsnödig och kan redan behärska sig med att hålla sig tills vi kommer fram till en toalett. Han har kort sagt gjort det oerhört enkelt för oss. Det känns fel att försöka ta någon cred i det hör för allt har bara gått jättebra Jag tror att knepet varit att han var redo helt enkelt, inget annat. Bakslag räknar vi med såklart och vi får se när vi törs ta steget att ta bort blöjan även på natten. Men det får bli nästa grej - just nu är
Vi glada över att för stunden iaf bara ha ett blöjbarn!Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress