10 oktober 2018

Köksplaner

Inredning

I torsdags betalade vi in handpenningen,
Husköpet är nu låst och vi vet nu med säkerhet att vi kommer flytta till det nya huset i februari. Ni kan ju förstå vad vi har planerat och diskuterat om hur vi ska renovera. Här om dagen gjorde vi ett besök på Elektrolux och gjorde en första skiss på köket.
Inför mötet hade vi skrivit ner på varsitt papper vad vi tycker är viktig i ett nytt kök och vad vi helst vill ha. Henriks lista bestod för det mesta av olika tillagningsfuntioner och "gadget-prylar" (dubbelugn med sousvide-funktion, stor disk-ho, stor häll, vakummaskin, värmelampor osv) Jag var mer inne på materialval (stenskivor, luckor, uteseende), förvaring och smarta lösningar för återvinning. Det bästa som finns i ett kök är smart förvaring och att man lagt tid och tanke på vart alla saker ska vara.
Just nu kommer spis och diskho förbli på samma ställe som tidigare, men vi kommer att dra vatten och el till köksön då vi önskar ha diskmaskinen i den samt en liten diskho. Eftersom vi kommer lägga nytt golv här (det nuvarande är tyvärr alldeles för skadat och missfärgat) så finns den möjligheten nu.
Skafferiet har fått byta plats och det blir mest troligt två ugnar, en med mickrofunktion och den andra ev med ångfunktion (bra vid bakning eller om man ska värma på dgårdagens mat t ex).
 vi kommer vilja ha dubbla kylar och frysar istället för en stor kyl och en stor frys. Nu när vi kan förvara frysvaror i källaren kommer det vara bättre för oss att ha större kyl-utrymme än frysutrymme i köket.
Vi har även planer på att ta upp väggen in till vardagsrummet. Vi har inte bestämt oss ännu om vi ska låta det vara öppet som på bilden ovan, eller om vi ska sätta in industriglas med tillhörande dörrar.
Efter att bara ha planerat derra i två timmar så tycker jag att vi gjorde ett ganska bra jobb (utan att bli ovänner). Det känns som att vi kunde hitta en kökslösning där båda fick känna sig nöjda. Nu kommer det nog inte bli ett så kittat kök med sousvide-lösningar och vakum-lådor och säkert inte den där fläkt kåpan (för 26 papp) eller stenskivor. Men det blir kanske en liten vinkyl, en upphöjbar diskmaskin och smarta och generösa förvaringslösningar. Vi ska också kolla runt på fler vitvaror (miele har t ex vitvaror som jag tycker är liete snyggare till utseendet). Det som kvarstår att planera är vart vi ska placera glas. Mest troligen kommer vi landa i en öppen förvaring för dessa på väggen till höger om altandörren.
 
Katarina

Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

Madelene

Kommer bli supersnyggt hur ni är gör! Längtar tills ni börjar dona o fixa och vi alla bloggläsare får följa med på er renoveringsresa ❤

Svar: Ja det ska bli så roligt! Idag ska vi planera ännu mer kök👏🏼👏🏼👏🏼
EMMA-LISA

Anonym

Hej! Nått som vi kommer att göra annorlunda till nästa gång vi planerar ett kök är att installera två diskmaskiner, trots att vi endast är fyra i familjen blir det såååå mycket disk! Med vänlig hälsning, malin

Svar: Jag fattar! Jag kör våran diskmaskin flera ggr varje dag🙈 Superbra tips, tack!!
EMMA-LISA

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress