25 december 2011

Härliga Jul

Jag gillar traditioner,
Jag tycker att det är mysigt och jag märker att det inte får bara mig att längta lite extra mkt till dopparedagen. För min brors del så är det just dopp i grytan som är da kine med julen! För min del är det skotertrippen som jag och bror gör varje år innan vi åker ner till mormor. I år åkte vi dock inte ner på midnattsmessan, vi var helt enkelt alldlees för trötta för det, annars är det också så himla mysigt att få lyssna på alla "jul-hitsen".
Julens ängel - mormor, min fantastiska och vackraste vän! Snart 95 år och pigg som en lärka, magiskt!
Farbror Lasse har också blivit lite av en tradition som nu de senaste ggrna också firat julen hos oss, det gillar vi mkt! Speciellt när pappa sätter igång och pratar om hur dte var när de firade jul som små
Farfar får ett telefon samtal och måste iväg med en skjuts upp till Tjärnmyrberget. Medans håller vi andra utkik efter tomten...
"Tyst, jag tror jag hörde ngt!!"
Trotts fina 4 år är Vanja fortfarande rädd för tomten (som även detta året hade mist sin röst). Kan man klandra henne när tomten ser ut som ett paper face med läskigt utskurna ögon och ett skägg som ser ut att ha varit rånat från ngn stoppning i en loppissoffa?
who cares - tomten är tjockt snäll!
Lite senare på kvällen vick vi även besök av liote fler tomtar som var på jakt efter dopp i grytan. Dessvärre utan större framgång fick de lite whisky som kompensation.
Fin jul och jag hade även lyckats med att vara snäll ytterligare ett år. Fick väldigt fina klappar men ännu finare minnen. I morgon bär det möjligtvis av till Ösd om ryggen tillåter (såg till att vurpa idag med brädan och fick en liten blödning i ryggraden... )
Önskar i vart fall att alla ni andra också har haft en fantastisk Jul! Kärlek!!