Idag ringde jag rektorn för Handelshögskolan i Umeå för att kolla hur det hade gått med min ansökan om tillgodoräknande av mina poäng som jag pluggade på Hawaii Pacific University förra året. Till min förtjusning sa han att det inte varit några problem utan 18 ph hade registrerats.
Vad innebär då detta? Jo, att om jag klarar statistiken nu så plockar jag ute en Civilekonomexamen! Det känns helgalet att jag äntligen snart kommer vara klar. 4½ år har jag studerat och jag har aldrig varit så redo som nu att hugga tänderna i ett jobb. Studentlivet har varit förbannat roligt, men myntet har två sidor.
Jag söker jobb för fulla muggar och måste säga att det är en djungel. Hur hittar man egentligen de där roliga jobben? Min kompetens ligger innom ramarna för finansiering på företagsnivå, går man in på ams.se finns det ju bara skräptråkiga jobb och har man ändå lagt ner så pass mkt jobb, tårar, slit och möda på sin utbildning så vill man ju ändå ha lite utdelning för det också.
Nåväl, en sak i taget. Nu gäller det att spika det här sista först och främst, sedan ska jag ut och kriga, kötta och sloss med dem andra nyexade studenterna!
Mahalo!