16 maj 2017

Tre dagar kvar

Resor

På fredag morgon bär det av till vår "minimoon" i Budapest. I julas gav vi varandra denna resa, samt biljetter till Svansjön på stadens operahus. Just operahuset anses vara det vackaste i Europa och vi lyckades knipa bra platser dessutom.
Vi har bokat ett "bås" och baletten pågår i tre timmar med två pauser. 
 
Vi landar i Budapest kl 14:30. Kl 18 har vi bokat in spabehandlingar i tre och en halv timma på Mandala Day Spa. Jag hittade det på rankinglistan via tripadvisor och tänkte att det kunde bli en bra start på vår minimoon, slitna småbarnsföräldrar som vi är. 
 
Just Tripadvisor är för övrigt något som alltid varit användbart vid våra resor. Speciellt vid val av matställen. För nästan två månader sedan så försökte jag boka ett middagsbord för två vid Comme Chez Soi som var högst rankad. De hade inga lediga middagstider på flera flera månader - MEN en lunch! Så på lördag kl 13 fick vi tid. 
 
På söndagen har vi bokat bord på New york Café kl 12. Det är ett café beläget inuti ett hotell med lika sanslösa takmålningar som utbud på menyn. Vad jag har förstått så är cafeet otroliga på cheesecakes och afternoon tea. det kan bli kul!
 
På måndagen har vi bokat ett bord på Faust Wine Cellar kl 14. Precis som det låter så är det en vinkällare som ligger insprängt i ett berg/grotta. Där blir det vinprovning med orstar. Hittar vi något vin som faller oss i smaken finns sedan möjlighet att beställa och få flaskor hemskickade till Sverige.
 
På tisdagen flyger vi hem vid 15. Vi har något skoj inbokat varje dag, men som vi brukar göra på våra resor så har vi delat upp två/tre ställen/sevärdheter var mellan oss som vi läser på oss om innan resan för att sedan vara "varandras guider". Uppdelningen blev följande:
Henrik: Széchenyi termalbad, Parlamenetet Orszaghaz och Stadsoperan
Jag: Fiskarbastionen och Shoe on the Danube Bank
 
Upplägget känns bra, det bästa är ju att vi kan strunta i allt också och bara slappa på hhotellrummet om vi hellre känner för det. Mest ser jag fram emot att få sova ut om mornarna och att vi ska få tid att vara Henrik och Emma-Lisa för en stund och inte bara mamma och pappa.