11 oktober 2017

Sydafrika Dag II

Resor

Dag två började redan vid 6:30 - early mornin bush walk. Vi blev upphämtade med safaribilen och det blåste riktigt kallt när vi åkte till det hägn där vi skulle få vår "safari-introduktion".
Guiden var från området och brann för naturen och dess djur. Vi hade svårt att bestämma oss för om han "fejkade" sin antusiasm, men ganska snart förstod vi att vi hade fått riktig tur som blev tilldelade just honom - för han förhöjde hela vår upplevelse av vår vistelse med all sin kunskap. 
Baboon-gänget hade råkoll på vart vi promenerade.
Vi besökte Sydafrika under deras vintertid och många av löven hade fallit. Vi föstod först när vi var där att detta var ett bra val av årstid då detta ökade chanserna för oss att faktiskt kunna se några djur då det inte är savanner där, utan bush.
Tillbaka på lodgen. Även fast det kunde vara ganska kallt om kvällarn och mornarna så hade vi närmare 38 grader under dagarna.
Restaurangen på lodgen låg delvis ute på denna enorma terass med samma utsikt som vårt rum (mot Krügerparken).
Djuren och naturen var ständigt närvarande. I bakgrunden syns bron som löper över Crokodile River, in till parken.
Efter lunch fick vi åka till en supermarket och köpa på oss snacks för att kunna ha med på tripparna mellan måltiderna. Vi passade även på att köpa diverse lokala viner och öl.
Efter middagen var det dags för late night game drive. Vi fick se bland annat vattenbufflar. 
Vi stannade för att titta på solnedgången, men missade den precis. Vår guide bjöd på Amarulla (deras "lokala baileys") och därefter fortsatte djuruppäckandet i kolsvart mörker och strålkastare.