6-10 muffinsimage616

Ugnsvärme 175 grader C i 20-25 min

3½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
1½ dl krossade linfrön
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl rapsoljesmör
½ dl flytande honung
2 dl lättmjölk
2 ägg, gärna omega 3-berikade
2 stora morötter
1½ dl hackade hasselnötter

Blande vetemjöl, grahamsmjöl, linfrökross, salt och bakpulver. Riv morötterna. Vispa ihop honung och rapsoljesmöret, tillsätt mjölken och äggen. Rör ner den flytande blandningen i den torra blandningen. vänd ner morötterna och hasselnötterna.
image615


Receptet har jag tagit från kokboken Meganyttig, som innehåller många olika recept på god och nyttig mat, som jag varmt rekomenerar.Lycka till!

31 januari 2008

Andra bullar

Maria lånade min kavel igår för att baka bullar, duktiga hon. Blev så inspirerad att jag tog och bakade matmuffins och det var på tiden. Jag vet att jag lovat flera utav er att jag ska lägga upp receptet  och jag lovar - det kommer!
Hursomhaver så var jag och Moses förbi där igårkväl och fik mjökl och nybakade bullar, hon kan det där med att baka, Maria.

Torsdag, mina vänner. Jag ska på massage nu 9:30, ska bli skönt. Dock är det inget att jämnföra med den oljemassage man fick i en timma vid stranden i Thailand. Sedan efter jag slutar ska jag gå och ämna blod igen, torsdgar är de enda dagarna de har öppet till 18:00 och de ringde och berättade att de var brist på blod, så jag ska ta och knta dit efter jobbet.
Torsdag innebär en till sak också; jag får åka hem i morgon och som jag har längtat! Att få träffa mromor och morfar, att få äta så borskämt god mat med mor och far, att få åka till Borga med bror en hel dag och nöta brädan ännu en gång, att få gå långpromenad med hundarna och prata om allt och ingenting med minunderbara mamma.

Moses lärde sig btw skall på kommando igår *stolt*. Lite förvirrande för honom eftersom han är en hund som inte skäller i vanliga fall, men han är så lättlärd så det var ingen konst. Min söta vän! Att man kan bli så betuttad i en sån liten krabat, m blir knäsvag. I förrgår natt vaknade jag och märkte att han hade smygit upp och lagt sig mellan mig och Tom, på rygg, med nosen rakt upp mot kudden och bresade (skriver man så?) med bakbenen.
Han var så charmig att jag inte annat kunde låta han ligga kvar där.
image614
Moses

Vilket härligt humör jag är på idag. Det hela började i morse när jag var mitt uppe i frukosten. När gröten nästan var färdig, frallan poppat upp ur brödrosten och jag stod och skalade ägg ringde mobilen - det var bror som undrade över planerna i helgen.
Först ville han tacka för lånet av bilen, han fick nämligen låna den under min vistelse i Thailand, så han skulle hjälpa mig att fixa några grejjer på den i helgen när vi åker upp till Norråker.  Sedan frågade han om jag inte var sugen på att åka upp till Borgafjäll med han och Leo på lördagen.
Jag blev så glad, för det absolut bästa som finns vintertid är att få guppa i 15-gradit puder och känna snön stänka i ansiktet. Dessutom så ska vi se om Leo vill lära sig att åka skidor. Marcus var själv 3 när han började, jag var nog 5 tror jag. Men lilla Leo är bara 2½ så vi få se hur det går :)
Gröten brände fast, frallan hann bli hård och ägget kallnade, men va gjorde det? Jag längtar så otroligt mkt efter helgen.

image620
Det kittlar i kroppen!