27 januari 2011

IKSU

Bara mina fåniga ord

Idag var jag och signa upp mig på IKSU - ett gigantiskt gym här bredvid campus. Hanna och jag spelade squash för första gången - löjligt kul! Därefter blev det axlar en halvtimma på själva gymavdelningen.Nästan så att jag känner att jag smått längtar efter att få springa dit i morgonbitti igen :)

Detoxen är ju som sagt över. förutom utresningen så har den gett oss en otrolig matinspiration! Har väl aldrig tidigare tittat på så många matprogram och pratat om mat som vi gjorde under den perioden.
I måndags åt vi chevréöverbakad lax, på tisdagen blev det baconinlindad kycklingbröst o sparris, igår rosépepparbiffar med klyftpotatis o rosépepparsås och idag en gudomlig carbonara med vitlöksbröd. Men mumma!

Helgen närmar sig med stormsteg, jag ska bara plugga inför måndagens dugga och träna, träna, träna träna

Längtar mkt efter mina pojkar

Jag måste säga det,

Jag trivs förjäkla bra här i Umeå och jag fylls av en känsla som säger mig att jag befinner mig på rätt plats i rätt tidpunkt. Idag har det varit som ngn slags karriärs-dag på universitetet. Massvis av företag har varit här och promotat sig själva och jag var inte sämre än att jag gjorde detsamma. Har börjat slänga ut lite krokar här och var vad gällande praktiken som jag ska göra nästa sommar och jag måste medge att jag är riktigt peppad! Var även och fiskade efter lite extraknäck, det enda som egentligen fattas nu här uppe. Jag håller tummarna och hoppas att jag får höra någonting snart :)

25 januari 2011

Detoxen

På begäran tänkte jag dela med mig lite kort om detoxen som jag gjort,

Ni som hängt med ett tag vet om att jag testat på det ena å det andra när det kommer till att rensa kroppen på gifter etc. Denna gången var det min kombo, Hanna som föreslog en detox som hon fick nys om i VK. Det är alltså en man vid namn Tom Juslin som har sedan 30 år årligen gjort en resning av kroppen och då varje år bliggar om detta i VK. Kuren består av 2 dagars nedtrappning, 10 dagars detox, samt 2 dagars upptrappning.

Vi valde att endast detox i 10 dagar. Min anledning var att jag ville rensa ur kroppen på alla tänkbara gifter i form av både mat och alkohol som jag fått i mig under min vistelse i Amerikat. Detoxen/fastan har bestått av juicer, detox-the och buljong-soppa. "Mat-schemat" som vi följt hittar ni här.

Jag har ingen aning om jag har minskat i vikt (vi har ingen våg). Dock mätte vi två olika mått runt magen och jag magrade ihop 10 hela cm - ganska enormt måste jag säga! Fast vad annars skulle man kunna vänta sig efter 10 dagar utan fast föda.

Men det här projektet var inte i huvudsyfte att tappa vikt, utan att skapa ett bra utgångsläge för att leva ett sundare liv - börja om på noll med bättre matvanor med andra ord. Mina 4 månader i U.S.A gav mig för första gången ett riktigt begär av sötsaker och man blir snabbt medveten om hur mkt socker maten där borta faktiskt innehåller.

Summa sumarum - sockersuget är väck, humöret och orken på topp - fit for fight, 2011 - Nu kör vi!!

Köpte mig ett squash-racket idag. Ska signa upp mig på ett gym här som har squash-halla och lite annat s¨mått och gott i morgon. Kommer bli löjligt kul!