Så himla otroligt! Bara minuter efter förra inlägget känner jag hur det börja rinna. Jag ligger i soffan och när jag reser mig fullständigt forsar det ur mig!! Jag tar mig till badkaret och ringer Henrik. Han är på förskolan och har just lämnat Melker. 
(null)
Huuuur häftigt?
Jag ringde förlossningen och de sa att det var ingen brådis, men de ville att vi skulle komma in för en undersökning. Jag tog det bara lugnt. Åt frukost ute på tralltanen i morgonrocken och lät vattnet fortsätta rinna.
(null)
Så himla uppspelta - ÄNTLIGEN!!
(null)
Svärfar kom och vi satte över Melkers bilbarnstol, samt packade ihop grejer till honom. Sedan bar det av in mot stan (30 min) och förlossningen.
(null)
Väl där var det ganska så hektiskt för barnmorskorna då det var flera inne som födde för stunden. Vi blev visade till undersökningsrummet och sköterskan ville att jag skulle ha en trasa i trosan för att kunna klargöra att det verkligen rörde sig om vattenavgång - Ja, vad skulle det annars vara tänkte jag?
Med tankekraft kom tzunami nr två.
Henrik fick ta av mig skor och strumpor och en lika stor pöl växte fram. Det var ingen tvekan - vattnet har gått!

Så håller jag nu på att blogga från förlossningssalen, tänker ni? Nej, värkarbetet har inte satt igång riktigt ännu så vi blev hemskickade. Huvudet är fixerat och lillpiga verkar må tipptopp där inne. Vi är nu kvar i stan och väntar innerligt på att festen ska sätta igång ordentligt!
Det är årets varmaste dag och ingen är lyckligare i världen än vi just nu❤️
Håll tummarna!!


Har gått två dagar över BF. Med Melker gick jag över fem dagar. Jag är väldigt spänd över hur det kommer sätta igång. Det skulle vara väldigt häftigt att få vara med om vattenavgång - ni vet som det gör på film! Vi talar inte om något sipprande, utan det är någon som drar pluggen och det säger splash!! Givetvis händer detta inne på Ica eller motsvarande och panik bryter ut bland kunderna. Själv står jag mitt i tumultet och garvar förnöjt - Finally, nu jäklar bär det iväg!
(null)

Men har för mig att det endast är 10% av alla mammor vars förlossning som sätter igång just så. Med Melker startade det med en blödning. Vi ringde förlossningen och fick komma in på en undersökning. Jag var öppen någon cm och fick frågan om jag ville ha en hinnsvepning. Ja tack sa vi och det gav resultat. Vi åkte hem för att sedan återvända efter fyra timmar.

Hur kommer det sätta igång den här gången? Och NÄR?? Vi har tid hos barnmorskan idag för att se att allt ff ser bra ut med henne🌸

Ha en fin start på veckan fina du!

20 maj 2018

100 %

Graviditet

Igår passerade vi BF. Det känns toppen. Nu är man säker på att hon är så välbakad som hon kan bli. Alla tankar kretsar nu bara kring att hon ska komma ut frisk och välskapt
(null)
God morgon från stugan
(null)

(null)
Precis som förra gången känner jag ingen speciell oro för själva förlossningen. Det känns som att hennes välmående är det enda som är viktigt och överskuggar det mesta. Samt längtan över att vi ÄNTLIGEN ska få träffa henne!
(null)
Henrik har satt igång badkoppen och jag tror helt ärligt att jag är gladare än Melker den här gången. Det är en befrielse att få glida ner! Kontrasterna gör att det känns som att magen flyter och man nästan är viktlös. 
(null)
Nu handlar det mesta om att bara ta det lugnt och en dag i taget. Jag är lite för rastlös för att vila så jag bakar bullar, pysslar, tvättar fönster och syr. Det är ganska mysigt ändå. Idag blir det mer bad, lektyrfrossa och att njuta av det makalösa vädret.