29 april 2018

Gravid vecka 38

Graviditet

Söndag = ny gravidvecka!
Otroligt att vi är fullt gången om två veckor. Lillasyster mäter 48 cm och väger ca 3 kg nu. Melker var 50 cm och vägde 3,47 kg när han kom ut.
(null)
Lilltösen buffar och lever om. Jag känner hur magen spänner sig och blir stenhård med jämna mellanrum - förvärkarna är definitivt här! Något jag inte upplevde med förra graviditeten var smärtan som infinner sig när huvudet stöter mot bäckenbottenmusklerna - AJ! Man får vara ännu mer försiktig nu när man sätter sig, går, eller som nu - åker på stugvägen (guppig som bara den!).
(null)
Jag är tacksam över att hon snart faktiskt är här - vi är så nyfiken på henne!
Jag känner även en tacksamhet över att jag getts möjligheten att ta det  extra lugnt nu den sista tiden. Jobbet har trappats ner, Henrik sköter all markservice och skämmer bort mig, uppmuntrar/påminner om att vila och ta det lugnt.
Jag är också tacksam över att Melker är en sådan krigare med kräksjukan, samt att vi än så länge har klarat oss!
(null)
Störst tacksamhet känner jag över att ha min mormor i mitt liv. I fredags fyllde hon 101 år - jag önskar innerligt att jag kunnat varit där och gratulera! Det känns stort att nästa gång vi ses så är vi fyra i familjen som får komma på 11-kaffe. Hon betyder så mycket för mig❤️Tidigare i veckan fick vi höra att en i personalen legat i spysjuka. Sedan var det något barn, en av de andra pedagogerna och vi bad till gudarna att vår lilla M skulle få slippa. Men igår efter middagen så körde det igång. 
(null)
Det gör ju så ont i mammahjärtat att se honom såhär. Speciellt när han säger att han är törstig och han får inte behålla något. På matskedsnivå har han fått dricka vatten varvat med välling.
(null)
Världens jäkla bästa pappa sov nere på soffan och roddade hela natten. Vid fyratiden vaknade jag och gick ner och bytte av honom. 
Idag har jag varit hemma med honom. Vi har bara myst, sett film, varvat välling, vatten och lite yoghurt. Nu har han varit symptomfri sedan nio i morse. Hoppas att vi får fortsätta så och att vi mirakulöst nog klarar oss. Jag har sprungit omkring och städat, tvättat, bytt kläder, sängkläder och tvättat händerna som en galning hela dagen. Nu är vi strax ute i stugan (M sover i bilbarnstolen). Det blir skönt, lugnt och bra för oss alla.

27 april 2018

Napphållare

Graviditet

(null)
Beställde hem lite pyssel tidigare och har nu knåpat ihop en napphållare till vår lilla tjej. I mitten är hennes namn, men vi vill vänta med att gå ut med det innan hon verkligen är här. Vem vet, när hon äntligen gör det kanske namnet inte passar alls? Det kanske till och med är en lillebror som tittar fram - man kan ju aldrig vara 100% säker
(null)