29 augusti 2018

Babymobil diy

Inredning

För ett par år sedan fyndade jag några kakformar på en loppis. Vi var mitt i IVF-köret och planen var att jag skulle göra en babymobil utav dem. Att det sedan skulle ta mig fem år innan jag gjorde slag i saken var en annan sak. Men så skedde det igår.
(null)
Jag gick ut och knipsade av några björkkvistar. Dessa tvinnade jag ihop till en cirkel - inget rep eller dylikt behövdes till detta utan gick väldigt bra att göra utan. Dessutom skulle cirkeln förstärkas senare när snörena med tingeltanglet kom upp.
(null)
Henrik hjälpte mig att borra hål i varje kakform sedan trädde jag upp dess på en vit "hobbytråd" som är lite tjockare (något som jag hade kvar sedan jag gjorde napphållaren till Mina, dvs en ganska tålig tråd ändå)
Jag band även dit några remsor från en överbliven stuvbit från ett linnetyg. 
Om det blev en babymobil eller en fågelskrämma á la Ernst är jag dock osäker på. Idag ska jag leta reda på en krok som jag kan hänga upp den i så får Mina avgöra den saken!


27 augusti 2018

Sliten

Momlife

Hej måndag♥️
Jag vet inte, men jag känner mig sliten. Vi turas om och tar Mina varannan natt. Men även fast det inte är "min natt" och jag har sovit ostört så känner jag mig ändå väldigt trött.
Jag vet att det med säkerhet kommer bli bättre bara jag kommer igång med träningen. Men tröskeln känns för hög just nu för att jag ska ta tag i den.
(null)
Planen är att komma igång när Melker börjat på förskolan igen. Morgonpromenaderna funkar inte längre heller då han hela tiden kliver ut vagnen. Han vill titta på myror, plocka pinnar och klättra på stubbar och stenar. Med andra ord blir det sällan en form av motion.

Sedan känner jag mig inte bara sliten utan ser ganska sliten ut också. Tur att jag ska fixa både naglar, fransar och kalufs den här veckan. Förhoppningsvis kan det hjälpa lite.
(null)
Idag planterade jag och Melker lite nya blommor på framsidan. Blir glad av att få göra det lite mer höstigt. Nu när mamma och pappa har åkt ska vi börja plocka in utemöblerna och förbereda inför vintern. Det känns vemodigt, men ändå ok med tanke på den makalösa sommaren vi har med oss i minnet. 

Men nu är det som sagt måndag. Ikväll blir det brasa, hemmagjord pizza och film med maken. Det ska bli härligt!

26 augusti 2018

Kräftkalas

Familylife

Igår kom mina föräldrar på besök och vi beslutade oss för att styra en liten kräftskiva!
(null)
(null)
(null)
(null)
Bakade ett så roligt bröd till och var inte alls svårt att göra. Googla på kräftröd så kommer både ingredienser och anvisningar på hur man skapar själva kräftan upp!
(null)
(null)
(null)
Så himla trevligt det är med kräftskiva - pilligt, men ack så roligt