18 januari 2019

2019 rivstartar

Inredning

Tiden rusar,
Samtidigt står den still emellanåt. Det är som att veckorna springer, men timmarna stundom är i stiltje. Det är snart bara en månad kvar tills vi får tillträde till huset och jag oroar mig för att vi inte förbereder oss mer. Vi har dock börjat rensa här hemma och jag är nästan klar med hur jag vill att de första rummen ska se ut. Minas rum kommer få en fin mönstrad tapet. Jag har även valt ut en färg som ska få möta upp den tapeten i snickerier och någon möbel.
(null)
Den kan tyckas intensiv, men jag tror att det kommer ge rummet ett ombonat och mysigt intryck.
(null)
Accentfärgen liknar den som stolen är målad i.
(null)
I Melkers rum ska vi måla med den här kalkfärgen. Min förhoppning är att den ska bli någon nyans mörkare än på bilden när vi målat fler lager (bilder jag har googlat på färgen visar flera nyanser).
(null)
Inspirationen har jag fått från den här bilden. Eftersom barnen kommer få ett lekrum så är tanken att de endast ska sova i sina rum. Jag har därför tänkt att de inte ska vara så mycket lek utan bli rogivande rum där de kan varva ner och ha det lugnt och skönt.
Jag har köpt en färg liknande den turkosa på bilen för att måla hans hussäng i.
(null)

Båda rummen har sedan unna ljusgråa heltäckningsmattor vilket kommer bidra till att de kommer kännas som ombonade små rum.
(null)
I vårt sovrum har vi valt en klassiker: Cole and son’s Fornasetti. Den kommer få bli en fondtapet bakom sänggaveln och gå upp längs snedtaket. Resten av väggarna blir också en kalkfärg i en kulör som förhoppningsvis ska lira med molnen. 
(null)
Nu ska jag försöka komma i lite mintre smutsiga kläder så att jag kan gå på biblioteket och sedan åka och storhandla inför helgen. Ikväll väntas gäster! Skulle ha städat...

När jag blickar tillbaka på 2018 i min kamerarulle fylls jag av så många känslor.
Det största var att vi blev kompletta. Vår lilla familj växte med ännu en väldigt efterlängtad liten människa.
(null)
Vi hade en fantastisk sommar hemma i Sverige med många besök från vänner och familj.
(null)
Vi badade massor i havet, på utebadet och hade vattenkrig. Lillpiga trivdes bäst i bärsjalen och hängde med överallt.
(null)
Vi gick all in på staycation och åkte båt, besökte många restaurangpärlor i närheten, gjorde dagsutflykter och Melker blev tre år.
(null)
Årets tyngsta var att mormor lämnade oss. Den människa som betytt så oerhört mycket för mig. Jag är så innerligt tacksam över att hon ändå hann träffa vår minsta tjej. Att jag fick namnge vår dotter efter henne och att hon  hann lära känna henne. Jag kommer för alltid sakna henne.
(null)
Vi besökte vänner och släkt i Stockholm, vi köpte hus och jag fick en underbar helg med min bästis till fjälls.
(null)
Jag rördes till tårar under lillpigas dop. Vi firade vår första jul ihop som en familj och vi fick avsluta året i vår fjällstuga tillsammans.

Jag hade ett nyårslöfte 2018 som får följa med till detta år också: att gå på date med mannen fyra ggr. Annars har jag bara önskemål.
Jag önskar att vi alla får vara friska. Att vi får tid och tar oss tid för varandra. Jag önskar även att vi unnar och peppar varandra till att ha egen tid. Jag önskar att jag tar mig tiden att ta hand om mig själv med yoga, träning och meditation. Jag önskar att jag kommer vara mer närvarande, vara mer ödmjuk både mot min omgivning och mig själv så att jag kan vara en bättre mamma och fru.
Jag önskar att blir bättre på att berätta för min omgivning hur mycket de betyder för mig. Under 2019 ska jag skratta högre, kramas oftare och minska på mina egna krav.
(null)