31 juli 2018

Sommar ändå

Familylife

Vilken underbar sommar vi har. Natten till igår var dock lite oroväckande med alla blixtnedslag här omkring, men visst njuter vi av värmen!
(null)
Idag var åskan borta och vi bestämde oss för att åka på Vallabadet.
(null)
😘
(null)
(null) 
Tre timmar med fullt bus gjorde susen. Lilldrängen kunde verkligen inte hålla sig vaken på de sju min det tar att köra hem. 
(null)

(null)
Kl 16 kom övriga familjerna Olofsson och vi gratulerade farmor Ulla som fyllde år i söndags.
(null)

(null)
För Melker finns det inget roligare än att ha storkusinerna på besök! 
(null)
 Vattenkrig när det är som roligast!
(null)
Henrik har den här veckan och en vecka till ledigt. Det känns ändå som att vi nyttjat sommaren till fullo. Vi har en helg nu helt oplanerad och det känns jättelyxigt! Om jag får önska så hoppas jag på en lite utflykt bara vi fyra!

Det är söndag morgon och vi ska åka hem till stugan idag. Dagarna här gör verkligen gott i själen. Vi har tagit vara på varje minut!
(null)
Du och jag morfarn 
(null)

(null)
Våfflor hos mormor Mina
(null)
(null)
Lillpiga är bara nöjd
(null)

(null)
(null)
Batterierna är laddade och jag ser fram emot en hel vecka med bara familjen. Hur trevligt det än nå vara med besök, är det också härligt att bara få vara vi också. Inga planer, inga måsten, bara ledigt och det känns så bra. Den här veckan lovar jag mig själv att meditera, njuta av bäbis extra mycket,  mammamage-träna och flera spontana vattenkrig med lilleman.

Ha en härlig Söndag!
Vi började potträna Melker när han var fyra månader. Vid åtta månader hände det till och med att han kunde ha en och samma blöja en hel dag. Men när jag sjukskrevs i tre veckor och Henrik blev pappaledig rann allt ur sanden. Det blev helt enkelt för mycket nytt och för mycket att hålla reda på när han abruppt kastades in i bäbis-vardagen - så no hard feelings!
(null)

När vi sedan plockade upp det igen började Melker protestera och vi gav med oss - vi ville inte att det skulle bli en stor grej, utan ta det när han var mogen för det.

I vintras bestämde vi att den här sommaren skulle det få bli. Eftersom vi bor i havsstugan med möjlighet att vara utomhus var planen att han helt enkelt skulle få ränna omkring naken. Vi har haft både toasitts och potta och varje gång han gjorde något som inte blev i blöjan uppmuntrade vi det. Taktiken var att hellre säga "åh visst var det skönt att kissa på gräset" istället för "bravo, va duktig du är!!" Just för att det inte skulle bli en prestation. Men det visade sig att hejarop var vad som funkade för vår kille.
(null)

Men, så fort vi åkte någonstans eller var på bortaplan åkte blöjan på. Till slut så kom insikten om att halva sommaren har ju gått - vi måste ju försöka på riktigt! Och då försvann blöjan helt på dagen och på åkte kalsongen.
Från och med den stunden har han varit blöjfri. Han har varit fenomenal på att säga till när han är kiss/bajsnödig och kan redan behärska sig med att hålla sig tills vi kommer fram till en toalett. Han har kort sagt gjort det oerhört enkelt för oss. Det känns fel att försöka ta någon cred i det hör för allt har bara gått jättebra Jag tror att knepet varit att han var redo helt enkelt, inget annat. Bakslag räknar vi med såklart och vi får se när vi törs ta steget att ta bort blöjan även på natten. Men det får bli nästa grej - just nu är
Vi glada över att för stunden iaf bara ha ett blöjbarn!