Idag har jag:
  • Varit med Mina på NUS för provtagningar för Alfonsstudien som vi är med i.
  • Varit på banken och styrt upp ett sparande till lillan, samt joxat med lån etc.
  • Varit på färghandeln och inhandlat färg till två små projekt.
  • Gjort ett läkarbesök.
  • Färdigställt förra månadens bokföring - thank god!
  • Krattat löv
  • Rensat i garagen 
  • Tvättat
Jag är därför glad över att jag tog mig tiden och handlade lite smått till mig själv idag. Jag är medveten om att jag måste bli bättre på att ta hand om mig själv. Men hur jag än gör så är det de som alltid prioriteras bort, även fast jag vet att det borde vara högsta prio. För tar jag inte ansvar och sköter om mig själv blir jag till slut varken en bra mamma, fru eller vän. Från och med nästa vecka ska jag planera in en halvtimma för mig själv varje dag. Det kan vara en promenad, meditation, träning eller egenompyssling. Jag kommer behöva sätta en specifik tid när detta ska ske, för jag vet att jag är en fena på att bortförklara just dessa saker. I synnerhet när unge nr två kom till världen.
(null)
(null)
Jag beställde här om veckan det här "träningskonceptet" och igår damp det ner i brevlådan. Bodyboss💪🏼 
Jag har bläddrat och läst lite i den och jag tror att det här kan vara något för mig. Den innehåller ett 12-veckors träningsprogram där varje träningspass är max 24 min. Det känns som att detta är just vad en småbarnsmamma behöver - inte ens jag kan bortförklara 24 min!

Jag är taggad


Hur härligt och hur roligt helgen än må ha varit så är jag helt slut. Jag menar: verkligen helt slutkörd. Att vara på bortaplan med småttingar är ett enda stort projekt. Bara att få med sig all packning, ta sig från punkt a till punkt b, rutiner som rubbas osv. Det är ingen peace of cake och nu står man här hemma i kaoset som dels blev när vi lämnade allt i fredags, som växte när vi kom hem med packningen igen och som egentligen fanns redan innan i och med att vi flyttade tillbaka in till stan från stugan.

Förutom det så har jag för många praktiska måsten som jag skulle ha betat av. Mormor är borta och jag känner att jag inte ens har tid att bearbeta det. Det är alldeles för mycket "sen-tid". Jag hinner träna sen. Meditera som är så förbannat viktigt har jag inte hunnit göra på flera veckor. Vi flänger hit och dit. Treåringen har haft mer skärmtid än vad vi brukar tillåta.  Samvetet är inte vad det varit och mitt i allt så ska man försöka komma ihåg att vårda sin relation. 

j a g  o r k a r  i n t e

Kan man inte bara få trycka på pausknappen bara för en kvart? 

17 september 2018

Stockholmshöst

Familylife

När Henrik fyllde 40 fick han en matlagningskurs av mig på Restaurangakademin, så i fredags flög hela familjen ner till Sthlm. Vi har bott hos hans syster och i lördags medan han kockade blev jag och kidsen omhändertagen av mina fantastiska vapendragare från L.A-tiden.
(null)
Jennie var den första att komma till undsättning. Ett FaceTime-samtal senare hade hon lokaliserat oss och rädda oss in till Mr Cake för frukost-mys
(null)
Melker ville ha alla tårtor, men fick nöja sig med ngt som var mer i hans storlek. Det blev såklart  jag somfick  äta upp hans bulle..
Därefter gick vi på Aquaria vattenmuseum och spanade på fiskar. För en treåring var det perfekt! Melker tyckte att det var spännande med alla färgglada firrar! Det gick dock inte att vistas där med barnvagn, lyckligtvis så var inte Jennie så brydd över att varken hålla bäbis eller jaga treåring, så vi fick till en trevlig tripp!
(null)
Efter lunch var det dags att möta upp Madde och traska bort till Junibacken. Också en jättehit! Föreställningen med pippilångstrump var toppen. Melker, som bara sett Pippi enstaka ggr på tv sjöng låten om och om igen under resten av helgen.
(null)
(null)
(null)
Efteråt slocknade båda kidsen och vi unnade oss vin i höstsolen i väntan på att pappa Henrik skulle dyka upp från utbildningen.
(null)
Vi hade en toppendag. Så oerhört mysigt att båda mina tjejer kunda ställa allt åt sidan och sluta upp. De såg till att vi fick en superkul dag som både jag och Melker kommer njuta av länge!
(null)
Igår, söndag, tog Henriks syster oss till Naturhistoriska Riksmuseet. Melker som älskar dinosaurier var som i extas!
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null)
Vi såg även en djurfilm på Cosmonova. Den var 20 min lång, precis kämpligt för en kille med mycket i benen. Den var även anpassad för barn med humoristiska inslag.

Vilken helg! Henriks utbildning var en 10 poängare, jättekul att det blev så lyckat. Nu är vi tillbaka i Umeå, helt slut men med så många nya fina minnen. Tack alla för att ni tog emot familjen Olofsson med öppna armar och att ni skämde bort oss med all kärlek. Vänner och familj - det är fina grejer det❤️