Så vad händer,

Jag har fullt upp här borta att jag knappt hinner med att slå på datorn - ni får ursäkta.. Få se nu, jo men det har ju varit helg! Courtney har en gammal vän från Texas som också lämnat fastlandet för att pröva sina vingar här ute i söder. Kompiasen heter Kelly och är en minst sagt färgstark person. Vi har hängt hela helgen.

Kelly och jag gick ner till en av Kailuas pub/restauranger och tog en öl för att fira Hawaiis tillökning

Efter ett tag var det ett par "lokal-guys" som kom och satte sig vid oss. Ganksa snart började de att spontanrappa och beatboxa och allt slutade med att vi blev utkickade - oerhört pinibelt tyckte jag - struntsak tyckte Kelly och grabbarna och vi drog vidare till Board-riders och spelade biljard. Trevlig kväll, smått galet sällskap - Men nu har man varit med om det också..

I lördags åkte jag och Kelly ner till stan för att titta på en dans-tävling. När vi skulle byta buss genade vi över bussvägen och hej bara! Så kom det fram en polis och gav oss böter för Jaywalking... Till en början försökte jag med att prata svenska i hopp om att han skulle ge sig, men inte.. då började Kell att stortjuta och då tänkte jag "fan, hon fixar det här" Men dte hade nog kanske snarare motsatt effekt. Nåja, 130 dollar fattigare så har man varit med om det också...

The most interresting guy in the world. Det går en reklam här i staterna för en ölsort. Den handlar om en man som bestigit de 8 högsta bergen 2 ggr, seglat över alla haven etc etc och får han välja så dricker han den här ölen, och han träffade vi när vi käkade lunch ;)

Tävlingen var jätterolig, gud så mkt vackert jag fick se! efteråt kom Ben och hämtade upp oss och vi åkte på en bbq-fest. Fick testa en routbeer-float (glass med dricka) för första gången, lät för jäkla äckligt, men var ruskigt gott fick jag lov att erkänna senare

John visar upp sitt öhm... metspö.. Nä, men han är jämt ute och fiskar så fort han är ledig. Bl a så fiskar han med den här "pistolen" testade att "ladda" den men var för klen för att lyckas dra över "slangbelle-grejjen". Huvvaligen vilka riviga grejjer det finns.

I går bar det av ner till Queens-beach för lite surf. Lite halvklent väder och vågorna var sådär. fick möjlighet att träna på min paddelteknik dock. Det gavs inte allt för många tillfällen att rida vågor.. Trevlig dag ändå, trevlig sällskap gör ju det mesta liksom!
Min fina fina bräda!

I dag har varit en helt makalöst perfekt dag! Klev upp vid 7 i morse och begav mig ut och sprang. Blev en ny sträcka och mkt längre än tänkt, men den var jättehärlig!

Breakfast before surf!

Ryan, en av mina 6 sambos har köpt en liten kamera som man sätter på brädan så att man kan filma och ta kort på sig själv medans man surfar.

Redo att åka ner till Queens Beach

Surf idag var mkt bättre, bättre vågor och solen var helt ensam på den blåa himlen!

Testade paddel-surfing idag också, då står man hela tiden och man tar sig fram mha en paddel - hur svårt som hellst när det kom vågor hela tiden och man åkte upp och ner hela tiden, men lyckades få grepp om det efter ett tag. kul!

Nej nu är jag helt slut, lyckad surfdag! Kul att få lära känna Ryan också! Aloha mina fina, nu blir det sängen för mig!

27 maj 2011

Härliga skola

Hawaii

Kurserna är verkligen roliga,

Det har börjat gå upp för mig att min professor i business har varit en sjudundrans till affärskvinna. Idag när vi pratade om kris så berättade hon om när hon var med och satsatde 100 miljoner dollar på ombyggnationerna av Hitonhotellet här i Waikiki. De hade lagt ner väldigt mkt pengar på lokalerna men snålat till på möblerna. de hade köpt in dem utifrån och det visade sig sex månader senare att hela hotellet var fullt av svart mögel. Det visade sig vara möblerna som tagit med sig fukt och möglatpå sig när de stått i hiltongaraget (tyligen så tålde det inte värmen). De blev inte bara stämda, de fick riva och göra om ALLT!! Huga huga..

Men bästa lektionen är ändå business communication. Herre gud så kul det är att diskutera kulturskillnader, etik, moral och allt där emellan, speciellt eftersom vi är en sån varierad grupp med människor från olika ställen i världen, mixat med amerikaner. Läraren i den klassen känns inte alls som lärare utan snarare debattledare - det är riktigt roligt och man lär sig så mkt.

Nu ska vi opponera på en artikel som vi själva ska ha valt ut inom outsourcing, efter att ha serr de andras opponeringar känner jag att jag verkligen "overdid it". Har tagit mig mkt tid och jag har skrivit för brinnande livet, men å andra sidan så är jag ju här av en anledning. Jag hoppas verkligen på att kunna förbättra mina skrivfärdigheter och bli tryggare i att kunna uttrycka mig på ett mer akademiskt sätt nu när jag nästa år ska skriva en D-uppsats på engelska.

Idag pratade jag svenska för första gången med ngn sedan jag kom hit. Det här är Norska Ingrid och hon går i min business-klass. Vi tog en lunch tillsammans idag och hade riktigt trevligt. Till helgen ska jag följa med henne och segla ut till en ö med hennes vänner. Hon äger en segelbåt tillsammans med några vänner och så gott som varje helg åker det ut till den här ön för att spela fotboll, beachvollyboll, dricka öl och BBQ:a. Så vi får hålla tummarna att vädret håller i sig!


Carolina Wallin Pérez - Pärlor. Leta reda på henne på Spotify, alla Kent-covers är så himla härliga - speciellt 747

26 maj 2011

Lovely Music

Hawaii

Slocknade vid poolen när jag kom hem från Waikiki,

Istället för att lyssna på musik i lurarna så har jag börjat lyssna med iphonen bara liggandes bredvid. Då kan man lyssna till hur vinden blåser och fågelkvittren. Iaf så slumrade jag i ca en timma för att sedan göra lite plugg. Kate kom hem från jobbet och vi hängde lite och käkade middag här hemma sedan så gick jag ut på en powerwalk runt området. Tog mig lite mer en timma, men tiden försvinner snabt när man har bra skit i lurarna. Raggae musiken - den spelas på alla radiokanalerna, i varje bil och i varje hem. Smittsamt, så otroligt smittsamt - glad musik helt enkelt!

Pratade nyss med min brors sambo Marielle. Hon skickar bilder på Vanja och Leo hela tiden, så glad för det. Den senaste var den här på lillskruttan som har på sig födelsedagsprecenterna hon fick av faster. Herre gud att tjejen är 4 år!


Ojoj, hur ska det här gå.. Känner redan att jag börjar sakna mina fina där hemma!

Nej nu blir det duschen. Finns det ngt härligare när man har varit i solen hela dagen, få gå coh ta en dusch och sedna smörja in sig i ngt svalt, krämigt och väldoftade?!