25 december 2011

Härliga Jul

Jag gillar traditioner,
Jag tycker att det är mysigt och jag märker att det inte får bara mig att längta lite extra mkt till dopparedagen. För min brors del så är det just dopp i grytan som är da kine med julen! För min del är det skotertrippen som jag och bror gör varje år innan vi åker ner till mormor. I år åkte vi dock inte ner på midnattsmessan, vi var helt enkelt alldlees för trötta för det, annars är det också så himla mysigt att få lyssna på alla "jul-hitsen".
Julens ängel - mormor, min fantastiska och vackraste vän! Snart 95 år och pigg som en lärka, magiskt!
Farbror Lasse har också blivit lite av en tradition som nu de senaste ggrna också firat julen hos oss, det gillar vi mkt! Speciellt när pappa sätter igång och pratar om hur dte var när de firade jul som små
Farfar får ett telefon samtal och måste iväg med en skjuts upp till Tjärnmyrberget. Medans håller vi andra utkik efter tomten...
"Tyst, jag tror jag hörde ngt!!"
Trotts fina 4 år är Vanja fortfarande rädd för tomten (som även detta året hade mist sin röst). Kan man klandra henne när tomten ser ut som ett paper face med läskigt utskurna ögon och ett skägg som ser ut att ha varit rånat från ngn stoppning i en loppissoffa?
who cares - tomten är tjockt snäll!
Lite senare på kvällen vick vi även besök av liote fler tomtar som var på jakt efter dopp i grytan. Dessvärre utan större framgång fick de lite whisky som kompensation.
Fin jul och jag hade även lyckats med att vara snäll ytterligare ett år. Fick väldigt fina klappar men ännu finare minnen. I morgon bär det möjligtvis av till Ösd om ryggen tillåter (såg till att vurpa idag med brädan och fick en liten blödning i ryggraden... )
Önskar i vart fall att alla ni andra också har haft en fantastisk Jul! Kärlek!!

25 december 2011

Julen 2011

Julen i år har varit mkt härlig,
Pappa och jag hittade den finaste granen på många år som var så tät och fin. I sedvanlig ordning var det min uppgift att klä den dan före dan, fast i år fick jag lite extra hjälp!
En mkt stolt  tjej
Mamma gjorde lingonris-kransar
Och jag o brorsbarnen gjorde islyktor a la Ernst
Kalle Anka i vanlig ordning
Nej jösses, nu är dte ljust ute! Nu måste jag skynda mig ut och leta reda på några skyfflar. Här ska byggas hoppa. Körde 14 mil i förrgår enbart för att hämta hem snowboardarna så nu ska här ut i snön och lekas! Mer jul kommer snart!

22 december 2011

Äntligen julstämning

I tisdags under föreläsningen sa våran föreläsare att "ja, egentligen så kan ni ju redan allt det här, så det här blir eran sista föreläsning för i jul"
Jag hade bokat tvättid från 12 (en nödvändig en som alltid) men tanken slog mig: Jag skulle ju faktiskt kunna åka hem idag (bussen gick 15:50). Hej bara innom loppet av knapt två h hade jag tvättat, packat åkt ner på stan och handlat alla julklapparna. Bussen visade sig vara ändrad (insåg jag först när jag släpat min överfyllda resväska genom slasket till busshållplatsen). Men åkte istället 6:35 morgonen därpå.
Julstämningen infann sig i samma stund som jag passerade Norråkers-skylten. Snölandskapet gör verkligen sitt och efter 11-kaffet hos mormor tog pappa o jag skotern ut och högg en julgran. Jag tog även 1½ timme på mig med att slå in mina 6 julklappar nynnandes till julvisorna som ljuder genom hela huset!
Idag klädde jag, i sedvanlig ordning, mormors gran. Det görs alltid den 22:a och i år gjordes det med lillpigas hjälp. Därefter gick vi hem till oss och gjorde islyktor som jul-Ernst inspirerade med igår på 4:an. Man kan inte tro hur spännande det kan vara att få bära bunkar fyllda med vatten när man är 4 och 6 år.
Sedan lekte vid baklängeskurragömma och "svartemann" medan Mammo var och handlade ingridienser till karamellbaket!
Det stod ischoklad, mjukchoklad-kola och tryffel på agendan och heter man Emma-Lisa så gör man hellst allsammans samtidigt - går alltid kanonbra så länge man tänkt igenom hela händelseförloppet iför väg (ungefär som mental förberedelse inför en längdskidstävling skulle jag vilja likna det med) och jajemen - kladdigare än jag kanske hade tänkt mig, men jag fullföljde.
Tryffelkulorna fick bli doppade i blockchoklad och sedan rullade i havssalt - kan bli hur grymt eller läskigt som helst. Den som lever får se!
Min bagar-assistent var kanoners - hon målade en färgglad sköldpadda och fick guldstjärnor av Mammo!