21 mars 2017

Bröllopsbilder

bröllop

Härom dagen var det tre år sen Henrik friade på toppen av Olomana, Hawaii. Tiden rusar verkligen fram. Tänkte att jag skulle dela med mig av våra vackra bilder som vår fotograf Anna tog utav oss. Jag tänkte att ag börjar med bilder från minglet och lokalen.
Istället för en traditionell gästbok hade vi en jordglob som alla gäster fick signera. Det blev sedan en jättefin detalj i hemmet som folk gärna går fram och tittar på "jaha, har han och hon varit där....!"
Christoffer och Carly
Lars-Olov, Madde och Elsa
 
Under tiden som vi var och fotograferade oss minglade alla gäster på gräsmattan. Där hde vi ställt fram gamla möbler (fotöljer, bord, en orgel, mattor etc) I det stora trädet hängde vi upp lampskärmat och vi försökte skapa ett "vardagsrum" fast utomhus.
 
För ca 15 år sedan gjorde pappa eget vin. Bland annat av en italiensk druva som heter Tribiano. Av allt vin så bestämde han sig redan då att han skulle spar en damejeanne tills den dagen då jag skulle gifta mig. Det vinet fick gästerna dricka under minglet, tillsammans med jordgubbar och cakepops.
Bordsplaceringen
"Ladugårsbott´n" som är på utrymmet ovaanför garaget som säkert tog tre veckor att tömma. Takbjälkarna kläddes med ljusslingor. Dukningen gjordes med hjälp av proffet Maria (min brudtärna) som har jobbat med just detta på många, många bröllop.
 
Festhäftet gjorde vi själva (väldigt tidskrävande) men det kändes fint och personligt att vi knåpade ihop dem själva.
Vid honörsbordet stälde vi fram två pallar så att gästerna kunde komma fram och prata med oss under middagen, som pågick ända fram till midnatt (!!!). Det var helt otroligt va mycket vackra tal och spex som hände under själva middagen.
Det jag tyvärr inte har någon bild på (men ev filmer) är på daslokalen med bar och scen som är en halv trappa ner bakom honörsbordet.

Vi var på väg till Maldiverna, spånade på Hawaii, men gjorde en total rockad och valde Sydafrika. Safari har vi pratat om länge, men velat spara det tills det att vi kan ta med oss Melker och att han ska vara så pass stor att han ska få något utbyte utav det. Men vad hindrar egentligen att vi åker en gång själva först?

 

Den 11 augusti lämnar vi land och barn för nio dagar på savannen. Vi landar i Johannesburg och kommer att bo i närheter av Kruger Nationalpark där samtliga safariturer kommer att upplevas. Förutom safari, bushwalks och kvällstrippar (för att verkligen maximera chanerna att få se ”the big five”) så kommer vi att besöka Drakensberg, Blyde River Canyon (världens tredje största canyon), God´s window, Lisabon Falls mm. En dag är fri från inplanerade aktiviteter och vi har möjlighet att välja själva vad vi vill göra (zipline, luftballong, volontärarbete mm)

 

Vi kommer att bo på en 4stjärning lodge med halvpension. Vi lade till en extra slant och uppgraderade till en svit med egen terrass med utsikt över Crocodile River.

 

Vid närmare eftertanke så tror jag inte att vi kunde ha valt en bättre resa som vår bröllopsresa.  Vi är båda alldeles för rastlösa för att bara ligga på stranden och lapa sol. Henrik är mitt livs största äventyr och den här resan kommer säkerligen krydda tillvaron för oss.

 

När vi åker är Melker i princip två år. Vi bestämde tidigt att max 10 dagar ifrån honom är rimligt. Under tiden kommer han att få vara på sommarkollo hos Mammo och Morfarn i Norråker och ha det lajbans.