När "tralltanen" var färdigbyggd och badkoppen installerad gick vi vidare på nästa projekt: ett utekök.
Varken Henrik eller jag viste innan hur man murar eller putsar, så det skulle bli intressant.
 
 
I hörnet av köket kommer grillen vara och vi har dragit både vatten och el dit. Putsen skulle bränna i minst två månader innan man målar över det så vi kommer att måla det först nu till sommaren. Köket kommer att bli vitt och vi kommer bygga upp trästolpar som vi sedan kommer spänna två segeldukar över så att det skyllar lite mot eventuellt regn. Då köket är placerat intill lillstugan och huvudstugan så går det inte att ha ett tak över med tanke på snön. Segeldukar som går att plocka ner blev därför den bästa lösningen.
 
 
 

25 februari 2014

Badkoppen

Bara mina fåniga ord

När trallbygget stod klart var det dax att sänka ner badkoppen. I all ärlighet så var jag inte lika peppad på att vi skulle ha en "badtunna". Den henrik hade spånat på var en trätunna med plastinvändigt och eldagregat som man har i själva tunnan. Lyckligtvis så hittade jag den HÄR. Relaxpoolen (som tunnan heter) var inte bara gjord helt av polyester och glasfiber, man kunde även välja att ha den eluppvärmd och eldkaminen är extern som gör att man kan placera den upp till 8 meter från själva badkoppen (mycket bra ur säkerhetssynpunkt).
Det bästa med den är sandfilter-pumpen som rengör allt vatten i tunnan på 30 minuter.
Invigdes gjorde den
 
Alla barnen har framförallt uppskattat badkoppen. Hugo bottnade precis - asbra tyckte han <3
 
Vi valde att inte ha bubblor i koppen. Då luften till bubblorna tas in från luften ute så gör det vattnet kyls ner och det var tyvligen även väldigt högljudt så vi struntade i de. Där emot så tror vi nog att vi kommer att köpa till poolbelysningen och installera i sommar - kan nog bli fint om sommarnätterna.
 
En annan av höjdpunkterna var att mamma och pappa kom och hälsade på oss i stugan med min storebror och hans två barn i somras. De hade med sig husvagnen och stannade ett par dar. Relaxkoppen är på plats och det badades flitigt.
5 min med båt bort från stugan ligger Norrbyskär.Norrbyskär är en ö med intressant historia i Västerbottens skärgård. Här byggdes Europas största ångsåg 1895. På mindre än 10 år byggdes ett komplett sågverkssamhälle med bl a kyrka, skola, affär och bostäder. Norrbyskär är någor av en sommaridyll.
"Lilla Norrbyskär" med hela byn i miniatyr för barnen
Lillpiga
Extra mysigt var det att Leo var så förtjust i att vandra omkring där
Transportflotte-dragning
Mamma, pappa, Vanja, Leo och min bror Marcus
Linbana åktes med skräckblandad förtjusning
Jag fick lova att "dela på prinsen" 
Svärföräldrarna Ulla och Hans
Det dracks många mojitos förra sommaren. Är ju helt rockie när det kommer till trädgårdsarbete så mynta var en tacksam ört att börja med - den växer ju helt galet mycke - och så gott det är sen!