Det ser ut som ett sjöslag här hemma.
Och det känns ganska orimligt att skylla på att det beror på att vi inte har någon fungerande tvättmaskin, men det känns just nu som en överhängande orsak till kaoset. Vi måste ta tag i det och köpa oss en ny helt enkelt.
 
Det har väl inte undgått någon att bekräftade covid-fall har ökat. Här i västerbotten har vi varit väldigt förskonade, men det verkar som att allt fler blir smittade (förvisso tycks det ha drabbat personer på specifika platser, men ändå). Detta fick oss att åter övergå till att handla maten över nätet igen, vilket kräver sin planering minst sagt. Så därför har knåpade jag ihop en lista på vad vi ska äta den här veckan.
  Supergod och krämig avokadopasta
  • Måndag: Risotto med räkor: Recept finns här. När man redan har alla ingredienderna hemma känns det ju som en vinnare!
  • Tisdag: Krämig avokadopasta. Veckans vegistariska. 
    • 4 portioner pasta
    • 3 avokado
    • 200 g Philadelphia Original
    • 1 klyfta vitlök
    • 0,5 citron, skal och saft (efter smak)
    • 70 g rucolasallad
    • salt och  rostade pinjenötter
    • Mixa avokado med Philadelphia och vitlök. Smaka av med citronzest, citronsaft och salt.  Häll av pastan men spara lite pastavatten, ca 1 dl. Häll tillbaka pastan. Rör ner avokadosåsen i kastrullen och blanda om ordentligt tillsammans med det reserverade pastavattnet. Servera med rucola och rostade pinjenötter.
  • Onsdag: Sötpotatis med chorizosås
  • Torsdag: Kyckling i gräddig baconsås med soltorkade tomater: Vet att vi vid ett tidigare tillfälle inte hittade soyan men hade då istället i kalvfond och sweetchili-sås. Barnen älskade det och tog två ggr.
IMG_4373