30 juni 2011

Listan

Hawaii

Finals igår,
Det gick bra. I vart fall kändes det så. Precentationen med min norska klasskamrat Ingrid blev riktigt bra så jag hoppas på åtminstonde ett A i den klassen. Efter andra exemationen så gick hela klassen ut och tog en öl. Vidare åkte vi och spelade biljard, därefter blev det en Mai Tai på Alamana mall för att sedan avsluta med en utgång på Moose med hela gänget. En helspäckad och oerhört rolig kväll, hugaligen och sent blev det också.
I söndags var jag på middag hos Ben, Dave och John:
Det var så himla fint just den kvällen
boogiboardvågor på Sandy beach
John
Dave's skägg i profil på taket, börjar bli lite dalet det där skäggetmåste jag säga...
BBQ och s'mores till efterrätt (grillade marsmellos med kex och choklad - löjligt gott!
Ben Ben!
Appropå rubriken så har jag sedan en tid tillbaka funderat på om jag inte ska göra upp en lista över saker jag skulle ha velat gjort innan jag dör... Hittills har jag kommit på följande:
- Lära mig att segla
- Behärska ett tredje språk
- Springa ett maraton
- Dyka
- Hoppa fallskärm (måste nog väl alla ha med på sin lista)
- Besöka alla världsdelarna
- Volontärarbeta
- Ta MC-kort
- Gallopera över slätterna i skottland
- Övernatta i prästgården i Borgvattnet
- Flyga luftballong
Hmm... Det är alltid en början. Några tips?

27 juni 2011

Art after dark

Hawaii

I fredags var jag och Kelly på ngt som kallas för Art After Dark,
sista fredagen i månade, året om hålls detta eventet som är inne i ett konstmuséum.
Det var liveband och DJ:s, barer, restauranger, konst, grönområden (innomhus), fontäner, himmel och vackra människor. Kellys väl Jason från australien ordnade medlems-band till oss så vi fick tillträde till en egen bar. Drack dock ingenting eftersom jag körde.
Jättekul grej som håller på från 18-21 - riktigt trevligt och jag hoppas att jag får möjlighet att gå nästa gång också.
Igår var jag och Ryan och hikade - Koko Head stod på schemat och nog brnde det till ordentligt i benen när man traskade alla trappstegen upp.
Men precis som med alla andra hike's man gör så är det värt var enda svettdroppe när man kommer upp på toppen!
På väg ner gick det betygligt fortare. Vi planerade att åka och snorkla, men lägligt nog så började det regna och det blev mulet (hopplöst att kunna se ngt då om man snorklar) så vi drog hem. Jag drog en 35 min powernap och styrde sedan skutan ner mot Waikiki och Bens crib. De hade BBQ och jag fick testa S'more för första gången (grillade marsmellows med kex och choklad) manman säger jag då bara - farligt gott!
AAnnars så måste jag säga att jag är lite nere. Här om dagen närjag var påväg ner till stranden för att surfa sj för första gången så blev jag vittne till ngt hemskt.. Jag hade parkerat bilen, börjat gå med brädan för att ta av vid beachwalken ner mot standen som jag ser en kvinna köra över en liten tax.
Taxen låg helt tyst men viftade på svansen som om den vore överlycklig (helt absurbt). Kvinnan i bilen stannade inte och i samma ögonblick släpper det jag har och springer ut på vägen. Tiken fortsatte att vifta med snansen, tittade på mig och det rann blod ut genom munnen och nosen. Hon dog i mina armar, jag kände hur hjärtat till slut gav upp. Som tur var gick allt relativt fort, men jag grät hejdlöst.
Jag kunde inte sluta tänka på om det hade varit ngn utav mina pojkar och genast infan sig saknaden av alla där hemma..
Idag är det pappas födelsedag. Jag ringde och väkte honom med en sång, han blev så glad. Det har ju varit midsommar där hemma också och härom dagen skypade jag med både mamma, pappa, Marcus, Marielle och barnen. Jag saknar dem alla - väldigt mkt känner jag också. Hur än underbart och fantastiskt jag har det här så kommer Norråker och alla mina nära vara nr ett.
Förresten så har jag ju äntligen lyckats löst det här med bil. Det funkar jättebra att åka buss här till skolan och så, men det är synd att man inte kan ta sig till standen med brädan lika smidigt, men hädan efter är dte ändring på det. Den här bilen tillhör en kille som heter Kyle. Han brukade bo i mitt rum och har flyttat tillbaka till fastlandet. Han försöker sälja sin bil och medans han gör det så hyr jag den ifrån honom!
Den enda prylen som jag faktiskt tänkt att köpa här - en longboard. Surfbrädan kommer jag att sälja när jag åker tillbaka, men den här ska jag ta med mig hem. Har länge velat haft en longboard som man lätt och snabbt kan ta sig fram på och i Sverige är dem snordyra - vi pratar inte 2000 kr utan det kan lätt krypa upp till det dubbla. Här ligger priserna omkring 1000-lappen, så om jag skulle köpa ngn så är det här. Min kompis Ben är manager på en Ripcurl-butik och han ordnade mig en alldeles för generös rabatt dessutom, så det var så gott som taget!
Ikväll har jag tränat och åkt här utanför på gatan. Grannarna har kommit utoch hejjat på mig och jag måste säga att det var faktiskt roligare än vad jag trodde att det skulle va. Det går att göra riktigt snäva svängar och jag kan inte vänta tills jag tar med mig den ner till bachwalken där det är lite planare (här i kailua är vägarn lite vä branta för att en nybörjare ska bege sig ut och glida).
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det sängen. Upp tidigt i morgon och göra klart lite skola, sen blir det surf och beach cruise!

24 juni 2011

Nu har hon åkt

Hawaii

Jennie åkte igår,
Det kändes i hjrtat. Ä*r så glad över att hon reste hela vägen hit till mig. Det betydde verkligen mkt!
Lite bilder från tiden hon har varit här:
Birthday morning - Getting ready to cruze the beach - Sunday funday whoodup!
Surfing Castels
Ryan
The Mokes som vi paddlade ut till tidigare
Hihi, den här hunden spran lös på stranden och stannade upp framför oss på en av våra surfbrädor och där stod han ett bra tag och njöt av livet.
Näpet värre måte jag säga.
Herre gud, annars så rä jag helt ärligt dödstrött! Hittills har jag nog inte varit tröttare. Nu ska jag slockna, sova ut för andra gången sedan jag kom hit (jag och Jennie klev upp 9 i förrgår). Sedan ska jag ta bilen - Ja men SHIT för farao!! Jag har ju bil nu!!! en stor Nissan SUV som rymmer hela min bräda - Jag är överlycklig!! Äntligen behöver jag inte vänta på att ngn annan ska dra till stranden, nu kan ja dra och surfa precis när jag vill!!
Nej för 17 nu måste ja sova... Krma på er allesammans och Glad midsommar!!