16 februari 2017

Bröllopsresa?

Resor

När vi gifte oss hade vi ingen kuvertavgift och vi frånsa oss presenter. Men ville man ändå ge något så sa vi att man kunde få lägga ett bidrag till vår bröllopsresa.

Vi har en ”minimoon” inbokad. I mitten av maj åker vi till Budapest i ett par dagar för att bland annat besöka ett av Europas främsta operahus och se balettuppsättningen Svansjön. Jag dansade själv en del balett när jag gick dansgymnasiet, men blir framförallt förtjust i tanken av hela idén av att få gå på ett operahus – Man får klä upp sig i något elegant och nästan lossas att man är med i någon romantisk film.

 
 
Ingen av oss har tidigare varit i Ungern, men Budapest har det där som vi gillar: God mat, viner, historia, storslagen arkitektur och hela staden skulle nog kunna betraktas som ett enda stort spa med alla sina varma källor.

Vi kommer att  få fyra dagar där – barnfria! Det låter kanske hemskt, men att jag ska (om ca 100 dagar) få fyra hela nätter [läs HELA nätter] utan avbrott känns just nu som högsta vinsten och hur märkligt det än må låta så är det just den här lilla trippen som håller orken uppe de nätter som är extra jävliga.

 
 

Men det är ju som sagt våran minimoon. Den riktiga bröllopsresan är en tuff nöt att knäcka. Vi vet helt enkelt inte hur vi ska göra. Det vi vet är att vi vill åka i Augusti och vi har två alternativ:

-        Åka ensamma utan barn (vilket tillåter att vi max kan vara borta 7-9 dagar)

-        Åka med barn (då kan vi vara borta hur länge vi vill i princip)

 

Så hur ska vi då välja? Det förstnämnda alternativet är väl det som passar mest in på kategorin bröllopsresa; dvs att vi unnar oss en resa där vi kan ägna all tid åt varandra. Ni som själva har småbarn/har haft vet ju hur lite det blir av den varan när man har annat som ständigt pockar på uppmärksamheten. Om det blir detta alternativet så vill vi nog ge solsemestern en chans. Åka till en paradis-ö, äta gott, sippa drinkar, sola, bada, unna sig spa-behandlingar. Men vart åker man i Augusti i typ en vecka? Vi har kört fast på Malviderna, men 55 000 plus fickpengar för en vecka (och det är lågsäsong) känns sådär. Det skiljer sig förvisso inte jättemycket mellan årstiderna, men ändå? Å andra sidan så vet man ju att Maldiverna snart försvinner iom att vattennivåerna stiger..

 
 

Bara på skoj kollade jag på ett alternativ där vi skulle ta med oss Melker. Och vart annars skulle jag kolla om inte Hawaii. Resan skulle innebära först fyra dagar i New York och sedan ca 12 dagar på Hawaii. Boende skulle bli gratis och bara flyget skulle endast gå på 20 800 kr för oss tre. Det är ju värsta kanonpriset! Så hur gör vi? Jag är helt novis. Väljer vi Hawaii med Melker så blir det ju ingen bröllopsresa direkt, men å andra sidan så älskar jag öarna och det skulle va underbart att få ta med sig honom dit + att vi skulle få besöka NY.

 
Lanikai beach
Waikiki
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress