Planen om att åka till stugan över helgen gick om intet,
Istället var vi hemma och lekte ute på gården, bakade semlor och stökade på. Söndagar är de dagar då vi tvättar, går ut med skräp, tömmer alla sophinkar, planerar veckans måltider och förbereder barnens klädpåsar. Jag hade på förslag att vi också skulle addera "gå igenom och rensa kylskåpet". Jag har länge haft en önskan om att kunna strukturera upp just kylskåpet. Det är alltid ett jäkla jox när man ska in med salladsslungan och matlådor till förbannelse och annat som bara står, tar plats och möglar. Jag tänkte att det skulle ta en himla tid. Men allt var tömt, urstädat, rensat och tillbaka inom knappt en halvtimma. Tänk så fort det kommer gå nästa söndag! Nu står alla burkar med sylt etc på en hylla, mejeri-produkter på en annan, grönt på en tredje, matlådor har en egen hylla osv – Perfekt!


Visst är det ljuvligt att vintern kommit tillbaka, solen lika så. Igår när jag promenerade runt Lundabron och cykelbron blev jag tvungen att sätta mig ner på en av bänkarna och vända ansiktet mot solen ett tag. Vilken succé denna hängbro tycks ha blivit – det var otroligt mycket folk som var ute och gick!


Ingredienser
- 1 msk färsk eller malen gurkmeja
- 1 tsk färsk eller malen ingefära
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk malen kanel
- 1 krm vaniljpulver
- 4 tsk kokosolja
- 1/2 dl vatten
- 8 dl osötad havredryck
- eventuellt honung att söta med